Lägerplanering 2021/2022

Till följd av Covid-19 så kan det bli ändringar i programmet!
Vi ledare i XC Gold jobbar alltid för att ni ska få ett så bra upplägg som möjligt under er tid i XC Gold samt på våra gemensamma träningar och läger. För att vi ska kunna erbjuda er den bästa servicen och den häftigaste upplevelsen med de bästa åkarna så kommer vi försöka köra lägren i Östersund. Under våra läger kommer vi alltid jobba med olika ämnen som kost, teknik, träning och mental styrka.

Datum: 18-20 juni Östersund
Vi startar upp säsongen med ett läger i Östersund. Här kommer ni få träffa och träna med Oskar Kardin, Laila Kveli och åkare från Team Engcon. Med på lägret är också Gunnar Hammarberg från Elitsport som kommer presentera nyheter och erbjuda er produkter av högsta kvalité till starkt rabatterade priser.
Mellan passen kan ni njuta av god mat och ta er ett bad på den nya spa anläggningen med utsikt över sjö och fjäll.

Datum: 23-25 juli Östersund
Vi planerar för ett sommarläger där vi ska fortsätta jobba med tekniken och andra områden som kost och mental styrka.

Datum: 20-22 augusti Östersund
Vi samlas i Östersund och bor samt äter som vanligt på hotell Östersund. Ni kommer som vanligt få möjlighet att träna med och få hjälp av den absoluta världseliten. I samband med lägret så kommer Östersunds SK arrangera ett rullskidlopp som är seedningsgrundande för Vasaloppet. Som alltid så kommer vi ha både intressanta föreläsningar och ge er de senaste uppdateringarna.

September/Oktober: Mallorca eller annan destination.
Vi avvaktar situationen med Covid-19 samt elit teamens planering för att få bästa möjliga läger.

Datum: 19-21 november Östersund/annan destianation
Det är alltid kul att komma på snö och få sig de första skidmilen i kroppen. Vi ska träna teknik, taktik och lära oss hur vi åker energisnålt och smart. Vart exakt lägret kommer bli kommer spikas senare i höst beroende av snötillgång mm.