Tag chansen att få hårda pass

Nu börjar det närma sig vinter och intensiteten för skidåkarna börjar tillta.

Efter avslutad karriär har jag insett att livet som motionär inte är så enkelt. För mig har alltid effektivitet och fokus varit ledorden och det tycker jag nästan är än mer viktigt för de som inte har så mycket tid till förfogande. Att planera träning är enkelt men att genomföra är svårare. Oftast hittar vi ursäkter som gör att vi inte kommer ut på de planerade passen. Många känner sig då misslyckade och ger upp.

Mitt råd är att lägga en plan som inte är för högt uppsatt, en plan ni känner ni kan genomföra och som är motiverande.

Här har ni en bild från DM 10 000 meter på bana där Laila tog chansen att få ett hårdpass. Oftast är det lättare att genomföra de riktigt tuffa passen tillsammans med andra i tävlingsform eller som ren träning.